Repceviasz - 25 kg, granulátum

Repceviasz - 25 kg, granulátum

Keménysége miatt hajlamos a repedésre, ezért javasoljuk, hogy más növényi viasszal keverve készítsen belőle gyertyát.

 

A Cargill által gyártott repceviasz egy krémszínű, tiszta égésű viasz, amely alkalmas pamut és fa kanóc használatához egyaránt. 100%-ban természetes alapanyagból készül, nem tartalmaz kőolajszármazékot. Lassú, tiszta égés jellemzi, a repceviaszból készült gyertya egyenletesebb sebességgel ég más növényi viaszokhoz képest.


Helyezzük el az önteni kívánt a viaszmennyiséget egy kisebb fém edénybe, majd egy nagyobb edénybe forraljunk fel vizet. Tegyük bele a kisebb edényt és olvasszuk fel a viaszt, ezáltal könnyen önthetővé válik. A színezők és az aromák hozzáadása után pár csepp viasszal vagy kanócrögzítő matricával rögzítsük a kanócot a tégelybe, majd öntsük ki a gyertyát.

 

Felhasználása: szabadonálló és tégelyes gyertyékhoz (más növényi viasszal keverve)
Forma: granulátum
Olvadáspont: 60-75 °C
A viasz javasolt illatanyagtartalma: 6-10%

A viasz tárolási körülményei: legjobb 18 °C és 29 °C közötti hőmérsékleten tárolni. 

A viasz érzékeny a hőmérséklet változásaira, és a kiöntött viasz felülete megrepedhet a hirtelen hideg hatására. A repedés elkerülése érdekében, az öntés előtt érdemes előmelegíteni az üvegtégelyeket, dermedés közben ne mozgassuk a gyertyát, az öntést huzattól mentes helyiségben végezzük.

 

Termék emberi fogyasztásra nem alkalmas!

Származási hely: EU

174.96
To Favourites
Question about the product
Details
Info
Details

A repceviaszt a repceolaj hidrogénezésével állítják elő. Kiválóan tartja a hozzáadott illatot és hosszú égési idő jellemző rá. Tökéletes választás azon gyertyakészítők számára, akik természetes, fenntartható és kőolajmentes viaszt keresnek. 

 

A repceviasz előnyei:

- lassú, tiszta égés jellemzi, a repceviaszból készült gyertya egyenletesebb sebességgel ég más növényi viaszokhoz képest

- kiválóan megtartja a hozzáadott illatot, illetve égés során tökéletesen át is adja

- megújuló növényi forrásból származik, így ez egy igazán környezetbarát választás

Info
Article No.
RP25369
Weight
25 kg/pcs
barion_com
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu