C-3 Szójaviasz - 22,68 kg (2794 Ft/kg)

C-3 Szójaviasz - 22,68 kg (2794 Ft/kg)

A termék után a 27% áfa visszaigényelhető!
Szállítási idő: 3-5 munkanap.

 

A NatureWax C3 egy fehér színű, tiszta égésű szójaviasz, amely alkalmas pamut és fa kanóc használatához egyaránt.


Helyezzük el az önteni kívánt a viaszmennyiséget egy kisebb fém edénybe, majd egy nagyobb edénybe forraljunk fel vizet. Tegyük bele a kisebb edényt és olvasszuk fel a viaszt, ezáltal könnyen önthetővé válik. A színezők és az aromák hozzáadása után pár csepp viasszal vagy kanócrögzítő matricával rögzítsük a kanócot a formába/tégelybe, majd öntsük ki a gyertyát.

 

Felhasználása: elsősorban tégelyes gyertyákhoz készítéséhez ajánlott
Forma: pelyhek
Olvadáspont: 45 °C
Maximális melegítési hőmérséklet:  71-93 °C
A viasz maximális illatanyagtartalma 7-8%
Javasolt öntési hőmérséklet: 49-74 °C.
Kötési tulajdonságok: megszilárdulva enyhén zsugorodik, jó tapadás érhető el a tégely falához, különösen ha a tégelyeket tisztítás előtt felmelegítjük. A gyertyákat gyújtás előtt legalább 12 órán keresztül pihenni kell hagyni.

A viasz tárolási körülményei: legjobb 18 °C és 29 °C közötti hőmérsékleten tárolni. 

A viasz érzékeny a hőmérséklet változásaira, és a kiöntött viasz felülete megrepedhet a hirtelen hideg hatására. A repedés elkerülése érdekében, az öntés előtt érdemes előmelegíteni az üvegtégelyeket, dermedés közben ne mozgassuk a gyertyát, az öntést huzattól mentes helyiségben végezzük.

 

Termék emberi fogyasztásra nem alkalmas!

 

160.14
To Favourites
Question about the product
Details
Info
Details

A szójaviaszból készült gyertyák előnyei:
- a hagyományos gyertyáknál akár kétszer hosszabb ideig égnek
- alacsonyabb olvadáspontjuk miatt az illatolajok is előbb felszabadulnak belőlük
- tiszta lánggal égnek, nem kormolnak
- környezetbarát megoldás

A szójaviasz az egyik legnépszerűbb viasz a gyertyapiacon. Ez egy szójababból készült viasz, amely természetes és megújuló forrás, így egy igen környezetbarát választásnak bizonyul.

A hagyományos paraffinból készült gyertyákhoz képest a szójagyertya alacsonyabb hőmérsékleten ég, így akár kétszer hosszabb ideig élvezhetjük fényét és illatát. Tiszta lánggal, korommentesen ég, a 100% tisztaságú szójaviaszok – mint amelyek a Hobbiverzumon is kaphatóak – hozzáadott anyagoktól mentesek, így egészségünkre nézve is érdemesebb a szójaviasz mellett letenni a voksunkat. Nem hanyagolható szempont az sem, hogy ezen típusú viasz kiválóan hordozza a hozzáadni kívánt illatolajokat és színezékeket.

A szójaviasz típusától függően használható tégelyes és szabadonálló gyertyák készítéséhez is. A NatureWax C-3 és C-310 típusú viaszok elsősorban tégelyes gyertyákhoz ajánlottak, a KeraSoy Pillar pedig tökéletes szabadonálló gyertyákhoz és tégelyeshez egyaránt.

A C-3 és C-310 viaszok közötti különbség abban rejlik, hogy az utóbbi kizárólag európai termesztésű szójababból készül.

 

Info
Article No.
hv1002NK
Weight
22.68 kg/db
barion_com
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu