Coconut Wax - 500G

Coconut Wax - 500G
Kerax Coconut Wax, suitable for making both container and freestanding candles due to its higher strength. It can also be used for making scented candles.
Place the desired amount of wax to be poured into a small metal container, then boil water in a larger container. Place the smaller container in it and melt the wax, making it easily pourable.
100% natural, biodegradable wax.

Melting temperature: 51 ℃
Recommended pouring temperature: 65 ℃
Form: granules

Maximum fragrance content: 12%

Does not contain petroleum derivatives, animal-derived materials, and has not been tested on animals.

The product is not suitable for human consumption!
Place of origin: United Kingdom
6.61
To Favourites
Question about the product
Details
Info
Details

Ez a Kerax által gyártott kókuszviasz egy 100%-ban természetes, könnyen használható viasz, amely tégelyes és szabadonálló gyertyák, illetve illatviaszok készítéséhez ajánlott ellenállósága miatt. 


Öntőformák
Az öntés során használni kívánt formának tisztának, pormentesnek kell lennie. A formának érdemes legalább szobahőmérsékletűnek lenni, de előmelegíthetjük 45 - 50 °C-ra is.


Színezőanyagok használata
A legtöbb színezőanyag kompatibilis a KeraSoy Pillar szójaviasszal, használhatunk por, granulátum vagy folyadék színezőt is. Por állagú színező használata esetén melegítsük a viaszt kb. 75 °C-ra, adjuk hozzá a festéket és alaposan keverjük össze, amíg fel nem oldódik és homogén állagot nem kapunk. Amennyiben használunk illatolajat, úgy a porfestéket közvetlen az illatolajhoz is hozzáadhatjuk, majd ha alaposan összekevertük a két anyagot, úgy adjuk hozzá a 70 ° C -ra melegített viaszhoz.


Illatanyagok alkalmazása
A KeraSoy Pillar szójaviasz a tömegét tekintve 5-12% illatolajat képes befogadni. Az égetés során kialakuló olvadt viaszmedence szélessége és mélysége jelentősen befolyásolja az illat átadását a környezetnek, így a helyes kanóc kiválasztása kiemelkedően fontos.


A megfelelő méretű kanóc
A kanóc kiválasztása során a legfontosabb szempont hogy növényi viasszal is kompatibilis legyen, továbbá a kanócot ne csak a szükséges hossz alapján válasszuk ki, hanem hogy milyen átmérőjű gyertyákhoz ajánlott. Ha a szükségesnél vastagabb kanócot használunk, úgy a gyertya túl gyorsan elég, ha pedig túl kicsi kanócot választunk úgy nem megfelelően fog égni a gyertya és alagútképződéshez is vezethet. Égetés előtt a kanócot kb. 0,6-1 cm-re vágjuk vissza.
Próbaégetést az öntést követő 48 óra leteltével végezzünk.


A viasz olvasztása
Az átmenetileg magas hőmérsékleteknek (legfeljebb 90 °C -ig) nincs káros hatása, amennyiben a viasz gyorsan vissza tud hűlni. A magasabb hőmérséklet a viasz elszíneződését okozhatja. A viaszt olvasztás közben folyamatosan kevergessük.
Az olvasztáshoz rozsdamentes acélból készült edényt/olvasztót használjunk, kerüljük a rezet vagy a cinket tartalmazó olvasztó eszközök használatát mert a viasz elszíneződését okozhatja.
A viasz hőmérsékletét digitális hőmérővel ellenőrizzük.


Öntés
Az öntési hőmérséklet az öntőforma típusától és méretétől, a használt illattól és festéktől függően változhat. A javasolt öntési hőmérséklet kb. 65 °C. Az illatanyagot közvetlenül a kiöntés előtt kell hozzáadni, ezt alaposan keverjük el az olvadt viasszal. Érdemes a formát előmelegíteni, különösen apró, részletgazdag mintázat esetén, hogy a viasz a lehetőségekhez képest legjobban kitöltse a formát.


A viasz dermedése
Hagyjuk a viaszt szobahőmérsékleten (kb. 25°C) lehűlni. Próbaégetést az öntést követő 48 óra leteltével végezzünk.

Info
Article No.
hv1005
Weight
500 g/pcs
barion_com
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu