Olive Wax - 500G

Olive Wax - 500G
Kerax Olive Wax is suitable for making container and freestanding candles.
Place the desired amount of wax in a smaller metal container, then boil water in a larger pot. Put the smaller container into the pot and melt the wax, making it easy to pour.
It is 100% natural and biodegradable wax.
Melting temperature: 70-75 ℃
Recommended pouring temperature: 60-65 ℃
Form: granules
The curing time for candles made with olive wax is 48 hours.

It does not contain petroleum derivatives, animal-based materials, and has not been tested on animals.
The optimal fragrance content in the wax is 6%, with a maximum of 7-8%.

The product is not suitable for human consumption!
Country of origin: United Kingdom.
6.74
To Favourites
Question about the product
Details
Info
Details

Az EcoOlive olívaviasz egy 100%-ban természetes, könnyen használható viasz, amel szabadonálló gyertyák és illatviasz készítéséhez ajánlott.


Öntőformák
Az öntés során használni kívánt formának tisztának, pormentesnek kell lennie. A formának érdemes legalább szobahőmérsékletűnek lenni, de előmelegíthetjük 45 - 50 °C-ra is.


Színezőanyagok használata
A legtöbb színezőanyag kompatibilis az olívaviasszal, használhatunk por, granulátum vagy folyadék színezőt is. Por állagú színező használata esetén melegítsük a viaszt kb. 75 °C-ra, adjuk hozzá a festéket és alaposan keverjük össze, amíg fel nem oldódik és homogén állagot nem kapunk. Amennyiben használunk illatolajat, úgy a porfestéket közvetlen az illatolajhoz is hozzáadhatjuk, majd ha alaposan összekevertük a két anyagot, úgy adjuk hozzá a 70 ° C -ra melegített viaszhoz.


Illatanyagok alkalmazása
Az EcoOlive Pillar Blend olívaviasz a tömegét tekintve 5-12% illatolajat képes befogadni. Az égetés során kialakuló olvadt viaszmedence szélessége és mélysége jelentősen befolyásolja az illat átadását a környezetnek, így a helyes kanóc kiválasztása kiemelkedően fontos.


A megfelelő méretű kanóc
A kanóc kiválasztása során a legfontosabb szempont hogy növényi viasszal is kompatibilis legyen, továbbá a kanócot ne csak a szükséges hossz alapján válasszuk ki, hanem hogy milyen átmérőjű gyertyákhoz ajánlott. Ha a szükségesnél vastagabb kanócot használunk, úgy a gyertya túl gyorsan elég, ha pedig túl kicsi kanócot választunk úgy nem megfelelően fog égni a gyertya és alagútképződéshez is vezethet. Égetés előtt a kanócot kb. 1,3 cm-re vágjuk vissza.
Próbaégetést az öntést követő 48 óra leteltével végezzünk.


A viasz olvasztása
Az átmenetileg magas hőmérsékleteknek (legfeljebb 90 °C -ig) nincs káros hatása, amennyiben a viasz gyorsan vissza tud hűlni. A magasabb hőmérséklet a viasz elszíneződését okozhatja. A viaszt olvasztás közben folyamatosan kevergessük.
Az olvasztáshoz rozsdamentes acélból készült edényt/olvasztót használjunk, kerüljük a rezet vagy a cinket tartalmazó olvasztó eszközök használatát mert a viasz elszíneződését okozhatja.
A viasz hőmérsékletét digitális hőmérővel ellenőrizzük.


Öntés
Az öntési hőmérséklet az öntőforma típusától és méretétől, a használt illattól és festéktől függően változhat. A javasolt öntési hőmérséklet 60-65 °C. Az illatanyagot közvetlenül a kiöntés előtt kell hozzáadni, ezt alaposan keverjük el az olvadt viasszal. Érdemes a formát előmelegíteni, különösen apró, részletgazdag mintázat esetén, hogy a viasz a lehetőségekhez képest legjobban kitöltse a formát.


A viasz dermedése
Hagyjuk a viaszt szobahőmérsékleten (kb. 25°C) lehűlni, dermedés közben ne mozgassuk a gyertyát. Próbaégetést az öntést követő 48 óra leteltével végezzünk.

 

Info
Article No.
hv1006
Weight
500 g/db
barion_com
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu