Olívaviasz - 1 kg (4500 Ft/kg)

Olívaviasz - 1 kg (4500 Ft/kg)

Kerax által gyártott EcoOlive Pillar Blend olívaviasz elsősorban szabadonálló gyertyák és illatviaszok készítésére ajánlott, a megkötött viaszt könnyű eltávolítani a formából, így szép felülete lesz a gyertyának/ilaltviasznak. Kombinálható illatolajokkal és színezékekkel.

Olvadási hőmérséklet: 70-75 ℃
Javasolt öntési hőmérséklet: 60-65 ℃
Forma: granulátum
A viasznál alkalmazható illatanyagtartalom: 5-12%
Az olívaviasszal készült gyertya kötési ideje 48 óra.

100%-ban természetes, biológiailag lebomló viasz, nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, a gyártás során nem végeztek állatkísérleteket, továbbá nem tartalmaz kőolaj-származékot sem.

Helyezzük el az önteni kívánt viaszmennyiséget egy kisebb fém edénybe, majd egy nagyobb edénybe forraljunk fel vizet. Tegyük bele a kisebb edényt és olvasszuk fel a viaszt, ezáltal könnyen önthetővé válik.
Származási hely: Egyesült Királyság

11.51
To Favourites
Question about the product
Details
Info
Details

Az EcoOlive olívaviasz egy 100%-ban természetes, könnyen használható viasz, amel szabadonálló gyertyák és illatviasz készítéséhez ajánlott.


Öntőformák
Az öntés során használni kívánt formának tisztának, pormentesnek kell lennie. A formának érdemes legalább szobahőmérsékletűnek lenni, de előmelegíthetjük 45 - 50 °C-ra is.


Színezőanyagok használata
A legtöbb színezőanyag kompatibilis az olívaviasszal, használhatunk por, granulátum vagy folyadék színezőt is. Por állagú színező használata esetén melegítsük a viaszt kb. 75 °C-ra, adjuk hozzá a festéket és alaposan keverjük össze, amíg fel nem oldódik és homogén állagot nem kapunk. Amennyiben használunk illatolajat, úgy a porfestéket közvetlen az illatolajhoz is hozzáadhatjuk, majd ha alaposan összekevertük a két anyagot, úgy adjuk hozzá a 70 ° C -ra melegített viaszhoz.


Illatanyagok alkalmazása
Az EcoOlive Pillar Blend olívaviasz a tömegét tekintve 5-12% illatolajat képes befogadni. Az égetés során kialakuló olvadt viaszmedence szélessége és mélysége jelentősen befolyásolja az illat átadását a környezetnek, így a helyes kanóc kiválasztása kiemelkedően fontos.


A megfelelő méretű kanóc
A kanóc kiválasztása során a legfontosabb szempont hogy növényi viasszal is kompatibilis legyen, továbbá a kanócot ne csak a szükséges hossz alapján válasszuk ki, hanem hogy milyen átmérőjű gyertyákhoz ajánlott. Ha a szükségesnél vastagabb kanócot használunk, úgy a gyertya túl gyorsan elég, ha pedig túl kicsi kanócot választunk úgy nem megfelelően fog égni a gyertya és alagútképződéshez is vezethet. Égetés előtt a kanócot kb. 1,3 cm-re vágjuk vissza.
Próbaégetést az öntést követő 48 óra leteltével végezzünk.


A viasz olvasztása
Az átmenetileg magas hőmérsékleteknek (legfeljebb 90 °C -ig) nincs káros hatása, amennyiben a viasz gyorsan vissza tud hűlni. A magasabb hőmérséklet a viasz elszíneződését okozhatja. A viaszt olvasztás közben folyamatosan kevergessük.
Az olvasztáshoz rozsdamentes acélból készült edényt/olvasztót használjunk, kerüljük a rezet vagy a cinket tartalmazó olvasztó eszközök használatát mert a viasz elszíneződését okozhatja.
A viasz hőmérsékletét digitális hőmérővel ellenőrizzük.


Öntés
Az öntési hőmérséklet az öntőforma típusától és méretétől, a használt illattól és festéktől függően változhat. A javasolt öntési hőmérséklet 60-65 °C. Az illatanyagot közvetlenül a kiöntés előtt kell hozzáadni, ezt alaposan keverjük el az olvadt viasszal. Érdemes a formát előmelegíteni, különösen apró, részletgazdag mintázat esetén, hogy a viasz a lehetőségekhez képest legjobban kitöltse a formát.


A viasz dermedése
Hagyjuk a viaszt szobahőmérsékleten (kb. 25°C) lehűlni, dermedés közben ne mozgassuk a gyertyát. Próbaégetést az öntést követő 48 óra leteltével végezzünk.

 

Info
Article No.
hvi10063
Weight
1 kg/pcs
barion_com
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu