C-310 szójaviasz - 5 kg (2996 Ft/kg)

C-310 szójaviasz - 5 kg (2996 Ft/kg)

A NatureWax C-310 a népszerű C-3 szójaviasznak az európai alternatívája, amelyet kizárólag Európában termesztett szójababból állítottak elő.
A Naturewax C-310 szójaviasz GMO-mentes, biológiailag lebomló, továbbá nem tartalmaz kőolajszármazékokat.

Helyezzük el az önteni kívánt a viaszmennyiséget egy kisebb fém edénybe, majd egy nagyobb edénybe forraljunk fel vizet. Tegyük bele a kisebb edényt és olvasszuk fel a viaszt, ezáltal könnyen önthetővé válik. A színezők és az aromák hozzáadása után pár csepp viasszal vagy kanócrögzítő matricával rögzítsük a kanócot a formába/tégelybe, majd öntsük ki a gyertyát.


Figyelem! Ez a viasz érzékeny a hőmérséklet változásaira, és a kiöntött viasz felülete megrepedhet a hirtelen hideg hatására.

Forma: granulátum
Olvadáspont: 45 °C.
Maximális melegítési hőmérséklet: 71-90 ° C.
A viasz maximális illatanyagtartalma 6-10 százalék.
Javasolt öntési hőmérséklet: 55-65 °C.
Kötési tulajdonságok: megszilárdulva enyhén zsugorodik, jó tapadás érhető el a tégely falához, különösen ha a tégelyeket tisztítás előtt felmelegítjük. A gyertyákat gyújtás előtt legalább 12 órán keresztül pihenni kell hagyni.

Illatolajok és színezőanyagok hozzáadása előtt a viaszt érdemes 75°C-ra melegíteni.

A viasz tárolási körülményei: legjobb 18 °C és 29 °C közötti hőmérsékleten tárolni. Óvja a szélsőséges körülményektől, pl.> + 32 °C hőtől és <+ 5 °C hőmérséklettől.

Termék emberi fogyasztásra nem alkalmas!

37.84
To Favourites
Question about the product
Details
Info
Details

A szójaviaszból készült gyertyák előnyei:
- a hagyományos gyertyáknál akár kétszer hosszabb ideig égnek
- alacsonyabb olvadáspontjuk miatt az illatolajok is előbb felszabadulnak belőlük
- tiszta lánggal égnek, nem kormolnak
- környezetbarát megoldás


A szójaviasz az egyik legnépszerűbb viasz a gyertyapiacon. Ez egy szójababból készült viasz, amely természetes és megújuló forrás, így egy igen környezetbarát választásnak bizonyul.

A hagyományos paraffinból készült gyertyákhoz képest a szójagyertya alacsonyabb hőmérsékleten ég, így akár kétszer hosszabb ideig élvezhetjük fényét és illatát. Tiszta lánggal, korommentesen ég, a 100% tisztaságú szójaviaszok – mint amelyek a Hobbiverzumon is kaphatóak – hozzáadott anyagoktól mentesek, így egészségünkre nézve is érdemesebb a szójaviasz mellett letenni a voksunkat. Nem hanyagolható szempont az sem, hogy ezen típusú viasz kiválóan hordozza a hozzáadni kívánt illatolajokat és színezékeket.

A szójaviasz típusától függően használható tégelyes és szabadonálló gyertyák készítéséhez is. A NatureWax C-3 és C-310 típusú viaszok elsősorban tégelyes gyertyákhoz ajánlottak, a KeraSoy Pillar pedig tökéletes szabadonálló gyertyákhoz és tégelyeshez egyaránt.

A C-3 és C-310 viaszok közötti különbség abban rejlik, hogy az utóbbi kizárólag európai termesztésű szójababból készül.

Info
Article No.
hvi10082
Weight
5 kg/pcs
barion_com
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu