A viasz habosítása egy olyan technika, amit érdemes megtanulnod, ha szereted az egyedi, kreatív gyertyákat. A felvert viasz segítségével készíthetsz desszertgyertyákat, vagy létrehozhatsz homok-, hó-, illetve felhőszerű részleteket a gyertyádba. Ez a technika tökéletes választás kezdő és haladó gyertyakészítők számára egyaránt.
A viaszhab készítéséhez a C-3 vagy C-310 NatureWax szójaviaszt ajánljuk.
Szükséges eszközök
- Spatula
- Két edény
- Hőmérő
- Habverő
- Habzsák
Lépések
1. lépés: a viasz kimérése
Helyezd a kiöntőedényt a digitális mérlegre, és nullázd le a súlyt. Mérd ki a projekthez szükséges mennyiségű viaszt.
2. lépés: a viasz olvasztása
Olvaszd fel a viaszt, a C-3 és C-310 viaszok olvadáspontja 45 °C. Ezt követően hagyd hűlni a viaszt, amíg az edény szélein elkezd megszilárdulni.
3. lépés: a viasz felverése
Egy habverővel keverd a viaszt erőteljesen, amíg el nem kezd besűrűsödni és megtartani a formáját. Az állaga nem lesz olyan levegős, mint az igazi tejszínhabé.
A folyamatot felgyorsíthatod egy kézi mixerrel, azonban ezt ne használd ételekhez utána! A felvert viaszt használhatod úgy, ahogy van, vagy habzsákba töltheted, hogy különféle formákat készíts. Dolgozz kis adagokban, hogy ne hűljön le túlságosan.
Kipróbáltad? Mutasd meg a felvert viaszból készített desszertgyertyáid vagy más kézzel készített alkotásodat a Hobbiverzum közösségének azzal, hogy megjelölöd @hobbiverzum-ot Instagramon. Lehet, hogy megjelenítünk téged a történeteinkben!