Blogbejegyzések

Így habosítsd fel a viaszt desszertgyertya készítéséhez!

2024.05.10 22:07
Hobbiverzum
Így habosítsd fel a viaszt desszertgyertya készítéséhez!

A viasz habosítása egy olyan technika, amit érdemes megtanulnod, ha szereted az egyedi, kreatív gyertyákat. A felvert viasz segítségével készíthetsz desszertgyertyákat, vagy létrehozhatsz homok-, hó-, illetve felhőszerű részleteket a gyertyádba. Ez a technika tökéletes választás kezdő és haladó gyertyakészítők számára egyaránt.

A viaszhab készítéséhez a C-3 vagy C-310 NatureWax szójaviaszt ajánljuk.

Szükséges eszközök

  • Spatula
  • Két edény
  • Hőmérő
  • Habverő
  • Habzsák

Lépések

1. lépés: a viasz kimérése

Helyezd a kiöntőedényt a digitális mérlegre, és nullázd le a súlyt. Mérd ki a projekthez szükséges mennyiségű viaszt.

2. lépés: a viasz olvasztása

Olvaszd fel a viaszt, a C-3 és C-310 viaszok olvadáspontja 45 °C. Ezt követően hagyd hűlni a viaszt, amíg az edény szélein elkezd megszilárdulni.

3. lépés: a viasz felverése

Egy habverővel keverd a viaszt erőteljesen, amíg el nem kezd besűrűsödni és megtartani a formáját. Az állaga nem lesz olyan levegős, mint az igazi tejszínhabé.

A folyamatot felgyorsíthatod egy kézi mixerrel, azonban ezt ne használd ételekhez utána! A felvert viaszt használhatod úgy, ahogy van, vagy habzsákba töltheted, hogy különféle formákat készíts. Dolgozz kis adagokban, hogy ne hűljön le túlságosan.

Kipróbáltad? Mutasd meg a felvert viaszból készített desszertgyertyáid vagy más kézzel készített alkotásodat a Hobbiverzum közösségének azzal, hogy megjelölöd @hobbiverzum-ot Instagramon. Lehet, hogy megjelenítünk téged a történeteinkben!

 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu