Blogbejegyzések

2023.03.20 18:19
Hobbiverzum
Hogyan végezzük a gyertya próbaégetését?

A próbaégetés során a gyertya égési teljesítményét értékeljük azzal a céllal, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a gyertya normál sebességgel ég, nem termel túlzott mennyiségű kormot, és biztonságos a végfelhasználó számára.

2023.02.26 12:34
Hobbiverzum
KeraSoy Pillar szójaviasz használata

A KeraSoy Pillar szójaviasz egy 100%-ban természetes, könnyen használható viasz, amely kifejezetten szabadonálló gyertyák készítéséhez ajánlott ellenállósága miatt. Nézzük meg mire érdemes figyelni a gyártó ajánlása alapján.

2023.02.12 23:29
Hobbiverzum
Amit a szójaviaszról tudni érdemes

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szójaviasz a szójababból készült növényi viasz. A szójabab betakarítását követően a babot megtisztítják, feltörik, hántolják, pelyhessé forgatják majd kivonják belőle az olajat. A következő lépés során, az olaj hidrogénezésekor a benne található zsírsavak telítetlenből telítetté válnak, ennek köszönhetően az olaj szobahőmérséklete szilárd halmazállapotúvá válik.

2023.02.05 20:09
Hobbiverzum
A sokoldalú média tinta

A média tinta egy alkoholos alapú pigmentált tinta, amely számos kreatív tevékenységekhez használható. Sokoldalú felhasználhatósága mellett magas pigmentációjáról ismert, amely élénk és hosszan tartó színt biztosít. További előnye, hogy könnyen alkalmazható, így kényelmes választás lehet kezdők és profik számára egyaránt. A médiatinta számos színben elérhető, beleértve a metál és szivárvány színeket is, ezek igazán különlegessé tehetnek egy-egy alkotást.

Milyen viaszt használjunk gyertyakészítéshez?

Ha a gyertyakészítés izgalmas világába merészkedünk, az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni, hogy milyen típusú viasz a legmegfelelőbb az elkészíteni kívánt gyertyához. Lehetőségünk van a klasszikus méhviasztól és a széles körben használt paraffintól kezdve az újabban népszerűbbekig, mint például a szója- és kókuszviasz használatára. Mindegyik viasznak megvannak a tulajdonságai, amelyek jó választássá teszik bizonyos típusú gyertyák készítéséhez. Egyesek jobbak oszlopos gyertyák megalkotásához, míg mások jobban működnek tégelyekbe öntve. Néhányuk színtelen és szagtalan, de jól hordozzák a hozzáadott színt és illatot, míg mások természetesen rendelkeznek bizonyos illattal és színnel, amelyekhez nincs szükség adalékanyagra.

2022.06.06 19:04
Hobbiverzum
Hogyan használjuk a kerámiaport?

A kerámiaporral való alkotást a kevésbé bonyolult technikák közé sorolnánk: nem igényel különösebb előkészületeket, vízzel könnyen kikeverhető, gyorsan megköt és még csak nem is drága az alapanyag. Röviden szólva egyszerű és nagyszerű. Ennek a cikknek a célja, hogy tovább egyszerűsítse az alkotás folyamatát, illetve hogy segítsen, hogyan is kezdjünk neki.

2022.05.15 20:33
Hobbiverzum
Hogyan használjunk epoxy műgyantát?

Az epoxy műgyantával gondos előkészületek és megfelelő használat mellett különlegesebbnél különlegesebb dísz- vagy használati tárgyakat alkothatunk, amelyeknek csak a képzeletünk szabhat határt. Kezdő epoxy/resin műgyanta használóként számos kérdés merülhet fel bennünk. Ezen kérdések megválaszolására született ez a cikk.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu