Blogbejegyzések

Így habosítsd fel a viaszt desszertgyertya készítéséhez!

A viasz habosítása egy olyan technika, amit érdemes megtanulnod, ha szereted az egyedi, kreatív gyertyákat. A felvert viasz segítségével készíthetsz desszertgyertyákat, vagy létrehozhatsz homok-, hó-, illetve felhőszerű részleteket a gyertyádba. Ez a technika tökéletes választás kezdő és haladó gyertyakészítők számára egyaránt.

2024.03.07 20:57
Hobbiverzum
Hogyan kell illatviaszt készíteni?

Az illatviasz készítés első és egyben legfontosabb lépése a tervezés. Ki kell találnunk, hogy milyen viaszt, illatot és opcionálisan milyen színezőt szeretnénk használni, illetve milyen eszlözre lesz szükségünk.

2024.02.07 20:32
Hobbiverzum
Így használd a Pentart üveggyantát

A Pentart üveggyanta egy könnyen kezelhető, kiemelkedő minőségű műgyanta. Teljesen átlátszó, nagy keménységű, üvegszerű anyaggá dermedő kétkomponensű rendszer. Megkeményedés után rendkívül ellenálló, stabil anyag, nem sárgul. Sokértűen felhasználható, például síkfelületek bevonására, ékszerkészítéshez, száraz virágok formába öntéséhez,de tökéletes választás emlékőrök készítéséhez.

2024.01.14 15:15
Hobbiverzum
Miért süllyed meg a gyertya felszíne?

Gyakran előfordul, hogy a gyertya dermedését követően arra leszünk figyelmesek, hogy a felülete megsüllyed, a belsejében pedig kisebb lyukak keletkeznek. Ez nem csak esztétikai okok miatt jelent problémát, de rontja a gyertya égését is.

Kézzel készített karácsonyi ajándékötletek

A karácsony közeledtével sokan szeretnének kézzel készített ajándékokat adni szeretteiknek, amelyek személyre szabottak, egyediek és kreatívak. Ha te is ilyen ajándékötleteket keresel, akkor jó helyen jársz, mert ebben a blogbejegyzésben bemutatunk néhányat, amelyekhez a hobbiverzum.hu oldalról minden alapanyagot és eszközt beszerezhetsz. Ezek az ajándékok nemcsak szépek, hanem hasznosak is, és biztosan örömet szereznek a megajándékozottnak.

2023.10.06 16:04
Hobbiverzum
Gyertyaöntés házilag lépésről lépésre

A gyertyaöntés egy kreatív és szórakoztató hobbi, saját kezűleg alkothatunk egyedi és hangulatos gyertyákat. A gyertyakészítés nemcsak a kézügyességet fejleszti, de kitűnő kikapcsolódás is, ráadásul nem igényel sok pénzt, időt vagy helyet, és rengeteg lehetőséget kínál a fantáziánk kibontakoztatására. Ebben a blogposztban bemutatjuk, hogyan készíthettek gyertyát házilag nyolc egyszerű lépésben.

Gyakori kérdések a Lauriz'art Resin használatával kapcsolatban

18 gyakori kérdés, amely felmerülhet a műgyanta öntése előtt és közben.

Így készíts poháralátétet epoxy műgyantából

A poháralátét készítés egy remek módja annak, hogy egyedi és kreatív dekorációt hozzunk létre otthonunkba, vagy személyreszabott ajándékot alkossunk szeretteinknek. Az epoxy műgyanta használata lehetővé teszi, hogy lenyűgöző poháralátéteket készítsünk saját ízlésünknek megfelelően. Az alábbi videó segít neked lépésről lépésre elsajátítani ezt a technikát, hogy megalkothasd amit megálmodtál!

Így készíts kókuszdióhéj gyertyát otthon!

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, törekszünk az élet minden területén a környezetbarát megoldásokra, és ez alól a gyertyakészítés sem kivétel. A növényi viaszoknak köszönhetően ma már egyre inkább mondható egy zöld hobbinak a gyertyakészítés, hiszen például a Hobbiverzumon ma megvásárolt szójaviasz kevesebb mint egy éve még a földben volt, és minden bizonnyal azon a területen éppen most is szójababok növekednek.

2023.06.14 09:36
Hobbiverzum
A kreatív hobbik pozitív hatásai

Az alkotás az emberiség egyik alapvető kifejező eszköze, legyen szó festészetről, gyertyaöntésről, ékszerkészítésről vagy bármilyen más művészeti tevékenységről. A kreativitásnak nem csak esztétikai eredménye van, hanem számos pozitív hatást is gyakorol az alkotóra. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk az alkotás legfontosabb pozitív hatásait, hogy jobban megértsük annak erejét.

2023.04.25 21:32
Hobbiverzum
Mit készíthetünk epoxy műgyantából?

Az epoxy műgyanta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kézműves világban, felhasználhatóságának csak a kreativitásunk szabhat határt. Ezzel az anyaggal készíthetünk hétköznapi tárgyakat, ékszereket de akár monumentálisabb öntvényeket is.

2023.03.20 18:19
Hobbiverzum
Hogyan végezzük a gyertya próbaégetését?

A próbaégetés során a gyertya égési teljesítményét értékeljük azzal a céllal, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a gyertya normál sebességgel ég, nem termel túlzott mennyiségű kormot, és biztonságos a végfelhasználó számára.

2023.02.26 12:34
Hobbiverzum
KeraSoy Pillar szójaviasz használata

A KeraSoy Pillar szójaviasz egy 100%-ban természetes, könnyen használható viasz, amely kifejezetten szabadonálló gyertyák készítéséhez ajánlott ellenállósága miatt. Nézzük meg mire érdemes figyelni a gyártó ajánlása alapján.

2023.02.12 23:29
Hobbiverzum
Amit a szójaviaszról tudni érdemes

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szójaviasz a szójababból készült növényi viasz. A szójabab betakarítását követően a babot megtisztítják, feltörik, hántolják, pelyhessé forgatják majd kivonják belőle az olajat. A következő lépés során, az olaj hidrogénezésekor a benne található zsírsavak telítetlenből telítetté válnak, ennek köszönhetően az olaj szobahőmérséklete szilárd halmazállapotúvá válik.

2023.02.05 20:09
Hobbiverzum
A sokoldalú média tinta

A média tinta egy alkoholos alapú pigmentált tinta, amely számos kreatív tevékenységekhez használható. Sokoldalú felhasználhatósága mellett magas pigmentációjáról ismert, amely élénk és hosszan tartó színt biztosít. További előnye, hogy könnyen alkalmazható, így kényelmes választás lehet kezdők és profik számára egyaránt. A médiatinta számos színben elérhető, beleértve a metál és szivárvány színeket is, ezek igazán különlegessé tehetnek egy-egy alkotást.

Milyen viaszt használjunk gyertyakészítéshez?

Ha a gyertyakészítés izgalmas világába merészkedünk, az egyik legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni, hogy milyen típusú viasz a legmegfelelőbb az elkészíteni kívánt gyertyához. Lehetőségünk van a klasszikus méhviasztól és a széles körben használt paraffintól kezdve az újabban népszerűbbekig, mint például a szója- és kókuszviasz használatára. Mindegyik viasznak megvannak a tulajdonságai, amelyek jó választássá teszik bizonyos típusú gyertyák készítéséhez. Egyesek jobbak szabadonálló gyertyák megalkotásához, míg mások jobban működnek tégelyekbe öntve. Néhányuk színtelen és szagtalan, de jól hordozzák a hozzáadott színt és illatot, míg mások természetesen rendelkeznek bizonyos illattal és színnel, amelyekhez nincs szükség adalékanyagra.

2022.06.06 19:04
Hobbiverzum
Hogyan használjuk a kerámiaport?

A kerámiaporral való alkotást a kevésbé bonyolult technikák közé sorolnánk: nem igényel különösebb előkészületeket, vízzel könnyen kikeverhető, gyorsan megköt és még csak nem is drága az alapanyag. Röviden szólva egyszerű és nagyszerű. Ennek a cikknek a célja, hogy tovább egyszerűsítse az alkotás folyamatát, illetve hogy segítsen, hogyan is kezdjünk neki.

2022.05.15 20:33
Hobbiverzum
Hogyan használjunk epoxy műgyantát?

Az epoxy műgyantával gondos előkészületek és megfelelő használat mellett különlegesebbnél különlegesebb dísz- vagy használati tárgyakat alkothatunk, amelyeknek csak a képzeletünk szabhat határt. Kezdő epoxy műgyanta használóként számos kérdés merülhet fel bennünk. Ezen kérdések megválaszolására született ez a cikk.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu