Blogbejegyzések

Hogyan használjuk a kerámiaport?

2022.06.06 19:04
Hobbiverzum
Hogyan használjuk a kerámiaport?

A kerámiaporral való alkotást a kevésbé bonyolult technikák közé sorolnánk: nem igényel különösebb előkészületeket, vízzel könnyen kikeverhető, gyorsan megköt és még csak nem is drága az alapanyag. Röviden szólva egyszerű és nagyszerű. Ennek a cikknek a célja, hogy tovább egyszerűsítse az alkotás folyamatát, illetve hogy segítsen, hogyan is kezdjünk neki.

1. Szükséges alapanyagok és hozzávalók beszerzése

Ha megálmodtuk, hogy mit szeretnénk elkészíteni, a következőkre lesz szükségünk:

  • Kerámiapor
  • Szilikon öntőforma
  • Mérőpohár vagy tálka
  • Spatula, kanál
  • Opcionálisan színezőanyagok, metálfólia/füstfólia pehely: a vízzel csomómentesre kevert kerámiapor színezhető média tintával, illetve akrilfestékkel is, a videóban látható márványos hatás mindkét anyaggal tökéletesen elérhető.

2. Helyszín és hozzávalók előkészítése

A bekevert kerámiapor nagyon gyorsan megköt, így előre készítsünk a kezünk ügyébe minden eszközt és anyagot, amit használni szeretnénk.

 

3. A kerámiapor bekeverése vízzel és az öntés

Szórjuk a kerámiaport hideg vízbe, Hobbyművész Kerámiapor esetén 3 rész kerámiapor, 1 rész víz az ajánlott arány, saját tapasztalatunk alapján pedig joghurt állagúra érdemes keverni. Próbáljunk gyorsan dolgozni a bekevert masszával, ugyanis nagyon gyorsan köt, így érdemes bekeverést és színezést követően azonnal a szilikon formába önteni.

 

4. Forma eltávolítása és az utómunkálatok

A formából 15-30 perc elteltével eltávolítható az alkotásunk, azonban a teljes száradáshoz szobahőmérsékleten 1-2 napra van szükség.

A keményre szilárdult kerámiapor szalvétatechnikával, metálfóliával, akrilfestékkel, ragasztással díszíthető.

 

Ha szeretnél értesülni az új blogbejegyzésekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre vagy kövess minket Facebookon és Instagramon.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu