Blogbejegyzések

A sokoldalú média tinta

2023.02.05 20:09
Hobbiverzum
A sokoldalú média tinta

A média tinta egy alkoholos alapú pigmentált tinta, amely számos kreatív tevékenységekhez használható. Sokoldalú felhasználhatósága mellett magas pigmentációjáról ismert, amely élénk és hosszan tartó színt biztosít. További előnye, hogy könnyen alkalmazható, így kényelmes választás lehet kezdők és profik számára egyaránt. A médiatinta számos színben elérhető, beleértve a metál és szivárvány színeket is, ezek igazán különlegessé tehetnek egy-egy alkotást.

Műgyanta színezése média tintával

A média tinta közkedvelt felhasználása a műgyanta színezése, ennek oka a folyamat egyszerűségében rejlik. Íme, hogyan kell csinálni:

  1. Készítsük elő a gyantát a gyártó utasításai szerint.
  2. Adjunk hozzá egy kis mennyiségű médiatintát a gyantához. A felhasznált tinta mennyisége a kívánt színintenzitástól függ, ezért érdemes kisebb mennyiséggel kezdeni, és szükség szerint többet hozzáadni. Nem átlátszó média tintát ne kombináljunk UV gyantával.
  3. Keverőpálcával vagy ecsettel alaposan keverjük el a tintát a gyantával, ügyelve a szín egyenletes eloszlására. A keverést óvatos mozdulatokkal végezzük, így elkerülhetjük a buborékképződést.
  4. Hagyjuk a gyantát teljesen megkeményedni a gyártó utasításai szerint.

A média tinta papírra is használható, előnye, hogy száradás során az alkohol gyorsan elpárolog a tintából, így nem is hullámosítja a papírt mint a vízfesték.

 

A média tinta előnyei

Széles színválaszték: a média tinták széles színválasztékban érhetőek el a webshopon, amelyek lehetővé teszik, hogy különféle árnyalatokat hozzunk létre. A hagyományos színek mellett metálos és szivárvány hatásúakkal is alkothatunk.

Élénk, hosszan tartó szín: a média tintákat úgy tervezték, hogy erősen pigmentáltak és tartósak legyenek.

Könnyen használható: használata egyszerű akár műgyanta vagy papír festéséről van szó, a színek egymással is kombinálhatóak, így néhány egyszerű lépésben színezhetjük alkotásunkat.

Sokoldalú: nem csak műgyanta színezésére alkalmas, használható papírra, kartonra, vászonra, üvegre, de fa felületre is! Gipsz és kerámiapor színezésére is alkalmas, amennyiben márványos hatást szeretnénk elérni.

 

Média tinta és egyéb anyagok

Ha a tintát szeretnénk valamivel feldobni, úgy számos lehetőség áll rendelkezésre. Keverhetjük közvetlen csillámmal, hogy még izgalmasabb legyen az alkotásunk. Egyszerűen keverjük a csillámot a tintába. A csillámok lerakódhatnak a doboz aljára, ezért használat előtt rázzuk fel. Ezenkívül célszerű egy kis mintán tesztelni a keveréket, mielőtt felhasználnánk a  projektben, mivel a csillogás befolyásolhatja a tinta színét és átlátszatlanságát.

A csillámporon kívül egyéb díszítőelemekkel is kombinálhatjuk a média tintát, mint mica porral vagy pigmentporral egy különlegesebb árnyalat eléréséért.

 

Ha szeretnél értesülni az új blogbejegyzésekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre vagy kövess minket Facebookon és Instagramon.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu