Modellgipsz, 1 kg

Modellgipsz, 1 kg
Modellgipsz öntőformákhoz.
Rendkívül finom szemcsés, nagy tisztaságú és nagy fehérségű természetes alapú gipsz hobbi felhasználásra, gipszforma öntésére, gipszszobrászatra, modellezésre, stukkódíszek, domborművek készítésére, vagy akár építőipari munkákhoz, hézagok tömítésére, javításra. Alkalmas iskolai kréta gyártására is.
890 Ft
Kedvencekhez
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
Használat:
A szobahőmérsékletű vízbe szitáló mozdulatokkal fokozatosan szórjuk bele a modellgipszet addig, amíg a vízben önmagától átnedvesedik, lesüllyed. Ha már csak egy kevéske víz van a leülepedett gipsz felett, keverjük homogén masszává ügyelve arra, hogy minél kevesebb levegőt keverjünk bele. A bekeverési idő kb. 1 perc.
A modellgipsz masszás keverőedényt ütögessük az asztallaphoz, kopogtassuk meg az edény oldalát, hogy a belekerült levegőbuborékok távozzanak.
Az így elkészített massza az anyag sűrűségétől függően kb. 10-12 percig jól felhasználható, öntésre kész.
Hosszabb idő elteltével a massza elkezd megkötni, megkeményedik, nagyobb tömegű öntvényeknél ez hővel is érezteti, kézzel érezhetően kicsit melegszik.
A kötés megkezdése után az anyagot tovább felhasználni már nem szabad!
Általános keverési adatok:
Vízzel való keverési arány (kg/l): 1,25-1,35
Víz-gipsz arányszám: 0,74-0,80

1 kg
Adatok
Cikkszám
MEGIPSZ1KG
Tömeg
1 kg/db
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu