Blogbejegyzések

Mit készíthetünk epoxy műgyantából?

2023.04.25 21:32
Hobbiverzum
Mit készíthetünk epoxy műgyantából?

Az epoxy műgyanta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kézműves világban, felhasználhatóságának csak a kreativitásunk szabhat határt. Ezzel az anyaggal készíthetünk hétköznapi tárgyakat, ékszereket de akár monumentálisabb öntvényeket is.

A műgyantából készült alkotáshoz egy kétkomponensű rendszerre van szükségünk: epoxy gyantára és térhálósítóra. Ezek megfelelő arányban való összekeverése és némi idő után egy szilárd öntvényt kapunk.

Az epoxy műgyantával való alkotáshoz szükséges alapanyagok és eszközök beszerezhetőek webáruházunkban.

Az epoxy műgyanta hatalmas előnye, hogy viszonylag sokféle anyaggal kombinálható: színezhetjük média tintával, adhatunk hozzá pigmentport, csillámport, dekorkavicsot, füstfóliát és még sok-sok karakteren át sorolhatnánk a kompatibilis anyagokat.

Nézzünk néhány ötletet, hogy mit is készíthetünk ezzel az igen népszerű anyaggal.

  1. Ékszerek: az epoxy műgyanta lehetővé teszi, hogy megvalósítsuk egyedi ötleteinket az ékszerek terén is. Saját ízlésünk szerint kombinálhatjuk a különböző színeket, formákat és textúrákat. Az epoxy műgyanta kiválóan alkalmas gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók és karkötők készítésére.
  2. Emlékőrök: akár ékszerként vagy nagyobb öntvények formájában is megőrizhetünk egy-egy számunkra fontos dolgot az epoxy gyanta segítségével, például gyermekünk hajtincsét medálként, vagy menyasszonyi csokrunkat egy kis asztalka részeként.
  3. Dekoráció: az epoxy műgyanta kiválóan alkalmas dekorációs tárgyak létrehozására, egyszerűen készíthetünk vázákat, képkereteket.
  4. Tálcák, alátétek: töretlen népszerűségnek örvendenek az ásványok inspirálta alátétek és több emeletes süteményes tálalók.
  5. Asztalok: az epoxy műgyantával egyedi asztalokat is készíthetünk, a kisebb dohányzó- és íróasztalok mellett akár nagyobb étkezőasztalokat is.

 

Az epoxy gyantával való alkotásról bővebben ITT olvashatsz.

Ha szeretnél értesülni az új blogbejegyzésekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre vagy kövess minket Facebookon és Instagramon.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu