Pentart UV gyanta - kemény, 20 ml

Pentart UV gyanta - kemény, 20 ml
Pentart UV gyanta - kemény, 20 ml
Pentart UV gyanta - kemény, 20 ml
Pentart UV gyanta - kemény, 20 ml
A Pentart UV gyanta ultraibolya fény hatására térhálósodó, gyorsan megszilárduló anyag. Kiválóan használhatók kisméretű, 3D tárgyak kiöntéséhez, ékszerek készítésére. A kemény (hard) gyanta átkeményedés után átlátszó, fényes, kemény, üvegszerű anyaggá szilárdul, ezért leginkább drágakövek, vizes felületek imitálására használhatók.
A rétegvastagságtól függően, vékony rétegeknél 20 másodpercig, vastagabb rétegeknél (mely maximum 3 mm lehet) 2 percen keresztül világítsuk a gyantát az UV fénnyel ahhoz, hogy megkössön.
A gyanta UV köttetést követően keményre szilárdul, ellenállóra és nagyon keményre köt,
Alkalmazható szilikon öntőformákhoz.

A gyantát média tintákkal színezhetjük, ügyelve arra, hogy az UV fény át tudjon jutni az anyagon.
Amennyiben nem átlátszó díszítőelemeket is elhelyezünk a gyantába, több rétegben dolgozzunk és figyeljünk rá, hogy minden réteg alaposan megkössön.
2 990 Ft
Kedvencekhez
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

 

A Pentart UV gyanták ultraibolya fény hatására térhálósodó, gyorsan megszilárduló anyagok. Kiválóan használhatók kisméretű, 3D tárgyak kiöntéséhez, ékszerek készítésére.

A gyanta átkeményedés után átlátszó, fényes, kemény, üvegszerű anyaggá szilárdul, ezért leginkább drágakövek, vizes felületek imitálására használhatók.

Használati útmutató

Az UV gyantákkal egyszerűen, tisztán lehet dolgozni, mivel egykomponensűek, nincs szükség mérésre, homogenizálásra.

Formaöntés

  1. Tisztítsuk meg az öntőformát, zsírtalanításhoz használjuk a Pentart Tisztító alkoholt (Rubbing alcohol). A használni kívánt öntőforma legyen átlátszó, vagy enyhén opálos, hogy a fala átengedje az UV fény.
  2. A gyantát közvetlenül a tubusból adagoljuk a formába. 2-3 mm-nél mélyebb formákat több rétegben öntsünk ki, az egyes rétegeket 2 perces UV lámpával történő megvilágítással keményítsük át.
  3. Az átkeményedett mintát vegyük ki az öntőformából. Amennyiben az alja ragacsos lenne, akkor a mintának ezt az oldalát is világítsuk még 2 percig.

Egyedi minták készítése

  1. A tubusból kinyomott gyantával készítsünk egyedi mintát műanyag felületre (polietilén fólia, szilikonpapír stb.).
  2. UV lámpával történő megvilágítással keményítsük át a mintát.
  3. Megszilárdulás után húzzuk le a mintát a felületről.

Tippek:

  • A gyanták átkeményedésének elősegítésére használjunk UV LED lámpát, mely zseblámpa és asztalra helyezhető asztali változatban is kapható.
  • A gyanták néhány csepp Pentart Média tintával színezhetők, kis koncentrációban pigmentporok, apró tárgyak foglalhatók az öntvényekbe (lényeges, hogy UV fényre áteresztők maradjanak!).
  • Az UV gyanták önterülőek, ezért aprótárgyak lakkozására is alkalmasak. A felvitt vékony gyantaréteg 1 perces megvilágítás után fényes, kemény bevonatot képez.
  • Az UV gyanták formaöntéséhez kiválóak a Pentacolor Kft. által forgalmazott professzionális szilikon öntőformák, melyek között sok ékszerkészítéshez használható formát is találunk.
  • A kiöntött gyantában lévő buborékokat fogpiszkálóval távolítsuk el.
  • A kikeményedett, de enyhén ragacsosan maradt felület ragacsossága megszüntethető újbóli megvilágítással vagy acetonos oldószerrel/körömlak klemosóval átitatott törlőpapírral történő áttörléssel.
  • A kemény (hard) gyantából készült tárgyak élesebb szélei, az esetleges sorják lecsiszolhatók. Figyelem! A gyantákkal jól szellőző helyiségben, körültekintően dolgozzunk, az átkeményedés során keletkező gázt ne lélegezzük be. Az esetlegesen bőrre kerülő gyantát bő, szappanos vízzel mossuk le.
Adatok
Cikkszám
40089
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu