Kókusz-repceviasz - 500 g

Kókusz-repceviasz - 500 g

A Cargill által gyártott kókusz-repceviasz egy krémszínű, tiszta égésű növényi viasz, amely alkalmas pamut és fa kanóc használatához egyaránt. GMO-mentes, biológiailag lebomló, továbbá nem tartalmaz kőolajszármazékokat.


Helyezzük el az önteni kívánt a viaszmennyiséget egy kisebb fém edénybe, majd egy nagyobb edénybe forraljunk fel vizet. Tegyük bele a kisebb edényt és olvasszuk fel a viaszt, ezáltal könnyen önthetővé válik. A színezők és az aromák hozzáadása után pár csepp viasszal vagy kanócrögzítő matricával rögzítsük a kanócot a tégelybe, majd öntsük ki a gyertyát.

 

Viasz pontos megnevezése: Cargill Nature 660-55M

Felhasználása: elsősorban tégelyes gyertyákhoz készítéséhez ajánlott
Forma: granulátum
Olvadáspont: 48-52 °C
A viasz maximális illatanyagtartalma 10-15% (illatanyag típusától függően), az illat- és színezőanyagok hozzáadásához a viaszt 70 °C-ra kell melegíteni
Javasolt öntési hőmérséklet: 50-60 °C
Kötési tulajdonságok: megszilárdulva enyhén zsugorodik, jó tapadás érhető el a tégely falához, különösen ha a tégelyeket tisztítás előtt felmelegítjük. A gyertyákat gyújtás előtt legalább 12 órán keresztül pihenni kell hagyni.

A viasz tárolási körülményei: legjobb 15 és 25 °C közötti hőmérsékleten tárolni. 

A viasz érzékeny a hőmérséklet változásaira, és a kiöntött viasz felülete megrepedhet a hirtelen hideg hatására. A repedés elkerülése érdekében, az öntés előtt érdemes előmelegíteni az üvegtégelyeket, dermedés közben ne mozgassuk a gyertyát, az öntést huzattól mentes helyiségben végezzük.

 

A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas!

Termék származási helye: EU

 

2 450 Ft
Kedvencekhez
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
1651030
Tömeg
500 g/db
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu