Lauriz’art Resin Slow Epoxy Műgyanta 0,5+0,225kg

Lauriz’art Resin Slow Epoxy Műgyanta 0,5+0,225kg
Lauriz’art Resin Slow Epoxy Műgyanta 0,5+0,225kg
Lauriz’art Resin Slow Epoxy Műgyanta 0,5+0,225kg
Lauriz’art Resin Slow Epoxy Műgyanta 0,5+0,225kg
Lauriz’art Resin Slow Epoxy Műgyanta 0,5+0,225kg
Lauriz’art Resin Slow Epoxy Műgyanta 0,5+0,225kg
Kétkomponensű epoxi gyanta tárgyak, vastagabb bevonatok öntéséhez, 500+225 g, Lauriz'Art Resin Slow

A LAURIZ’ART RESIN SLOW egy lassú kötési idejű (48 óra), víztiszta, UV-stabilizált öntőgyanta, hobbi műgyanta, amely főként vastagabb (2,5-5 cm) öntvények készítésére alkalmas. Kiválóan használható fához, így epoxi-fa asztalok, nehezékek, dísztárgyak készíthetők belőlel. A kötési idő alatt a levegőbuborékok eltávoznak, így egy gyönyörű, buborékmentes, víztiszta öntvény készíthető a LAURIZ' ART epoxi gyanta használatával.
8 590 Ft
Kedvencekhez
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
Keverési arány tömegre (g) 100:45
Keverési arány térfogatra (ml) 2:1
Öntési vastagság 25-50 mm
Fazékidő, 100 g, 25oC 60-90 perc
Gélidő, 100 ml, 25oC 140-180 perc
Kötési idő, formából bontható, 25oC 48 óra
Keménység teljes kötés után (7 nap) shore D 75-85

A Shore érték egy nemzetközi mérőszám, amely a termék felületi keménységére utal. Shore A-val a puhább, gumiszerű anyagokat jellemezük, míg a Shore D-t a keményebb anyagokra használjuk. Nem szabad a karcállósággal összekeverni!

A sikeres projekt érdekében, mindig az adott kreatív alkotáshoz megfelelő epoxi rendszert válassza. 
Bevonatok, vékonyabb (1 cm alatti) öntésekhez a LAURIZ’ART RESIN QUICK termék alkalmas. Az 1 cm-nél vastagabb öntéseket a  LAURIZ’ART RESIN QUICK műgyantával több részletben dolgozva, rétegenként lehet elérni.
Az 1-5 cm vastag tárgyak egyszeri öntésére a LAURIZ’ART RESIN SLOW alkalmas. Az 5 cm-nél vastagabb műgyantát több részletben dolgozva, rétegenként lehet elérni.

A műgyantát színezhetjük a transzparens színezők mellett színező pasztával, effekt pigmentekkel, vagy ezek bármilyen kombinációjával.

Kiszerelés: 500+225 g

A munkálatok megkezdése előtt minden esetben figyelmesen olvassa el a technikai és biztonsági adatlapot!


A tömegre kimért 100:45 arányt már kis súlyt (1 g) is mérni képes mérlegen mérjük ki, míg a 2:1 arányú térfogat mérésére patikákban kapható eldobható fecskendő használatát javasoljuk.
(Környezetkímélő megoldás, ha 2 fecskendőt használunk. Az egyiket az A, a másikat a B komponens mérésére. Így nem kell kidobni mert nem köt bele az anyag, és eltehetjük későbbi használatra.)

A helyes bekeverés:
A sikeres projekt érdekében mindig a megadott tömegre vonatkozó keverési arány szerinti mennyiségben mérje ki pontosan a komponenseket, majd tökéletesen homogenizálja, keverje legalább 2-3 percig egy tiszta keverőedényben ügyelve arra, hogy az edény falánál és az aljánál a hajlatokban se maradjon el a keverés! A tökéletes keverés után öntse át egy másik keverőedénybe és még egyszer alaposan keverje össze. 
Ezzel elkerülhető, hogy nem megfelelően összekevert rendszerrel dolgozunk és gumis vagy ragacsos maradjon a bevonat/öntvény.

Fontos megjegyzés:

 • A keverési arány be nem tartása nem kívánt ragacsos, gumis állapothoz vezet!
  Több B komponens adagolásával nem gyorsítható a termék, míg kevesebb B komponens adagolásával nem lassítható a kötési idő!
  A megfelelő homogén keverék elkészítése is fontos a megfelelő eredményhez!
  Ha nem keveredik el tökéletesen az A és B komponens egymással, akkor a kötési folyamat végén ragacsos, meg nem kötött részek maradhatnak a felületen.
 • A bekevert anyagot a felhasználhatósági időn belül fel kell dolgozni, mivel a keverés pillanatától kezdve az A és B komponens reakcióba lép egymással.
  100 g bekevert rendszer fazékideje kb. 30-40 perc. 100 grammnál nagyobb keverék fazékideje jelentősen lecsökken. Ez azt jelenti, hogy ha tömegben van az anyag akkor a felhasználhatósági idő jelentősen lecsökken, ezért keverés után a bekevert rendszert mihamarabb a felületen szét kell oszlatni egyenletesen, így marad elegendő idő a kreatív alkotásra.
  A kötési reakció előrehaladtával a gélesedési folyamat elindul, ekkor már ne dolgozzon a keverékkel, mert nem tud a formában a keverék egyenletesen, buborékmentesen elterülni.
 • Nagyobb mennyiségben bekevert anyagot SOHA nem hagyjon tömegben, mert a kötési folyamat egy hőtermelődéssel járó folyamat, amely a reakciót gyorsítja!
  Extrém esetben elfüstöl a keverék!
 • A sikeres projekt érdekében, mindig az adott kreatív alkotáshoz megfelelő epoxi rendszert válassza. 
  Bevonatok, vékonyabb (1 cm alatti) öntésekhez a LAURIZ’ART RESIN QUICK termék alkalmas.
  Az 1 cm-nél vastagabb öntéseket a  LAURIZ’ART RESIN QUICK műgyantával több részletben dolgozva, rétegenként lehet elérni.
  Az 1-5 cm vastag tárgyak egyszeri öntésére a LAURIZ’ART RESIN SLOW alkalmas. Az 5 cm-nél vastagabb műgyantát több részletben dolgozva, rétegenként lehet elérni.

 

Technikai adatlap

Biztonsági adatlap Lauriz’Art Resin SLOW és QUICK Komponens A

Biztonsági adatlap Lauriz’Art Resin Komponens B - Slow

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
1001203
Tömeg
725 g/db
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső.hu Hobbiverzum.hu